Het Rijke Roomse Leven
   
 
   Boeken en lezingen over de rijke rooms katholieke geschiedenis  
 
 
 
 


 
 
Ad Rooms

Ad Rooms is journalist, auteur en spreker. Hij werd geboren op 7 juli 1949 in Kruisland en groeide op in een katholiek gezin. Hij bezocht de katholieke jongensschool in zijn geboortedorp, was jarenlang misdienaar en ging na de lagere school naar de mulo van de broeders van Saint Louis in Oudenbosch.
Na afronding van deze opleiding volgde hij de hbs in dezelfde plaats.

Na het behalen van dit diploma trad hij in dienst als leerling-journalist bij het toenmalige Brabants Nieuwsblad. Ad Rooms werkte daar als redacteur binnen- en buitenland, sportverslaggever, regiojournalist en kwam vervolgens in leidinggevende functies terecht. Hij was de laatste hoofdredacteur van de krant en leidde het Brabants Nieuwsblad in 1997 in het fusieproces met de collega’s van De Stem.

Na de fusie van deze twee dagbladen trad hij toe tot de hoofdredactie van BN/DeStem. Op 1 september 2007 nam hij na een dienstverband van 37 jaar afscheid van de krant.

Sinds eind 1995 schrijft Ad Rooms over het rijke roomse leven. Het plan was daarover een serie van vijf verhalen te maken, maar er kwamen zoveel enthousiaste reacties van lezers dat het er al snel tien werden. Stoppen was niet meer mogelijk en nog altijd staat de rubriek wekelijks in BN/DeStem. Er zijn intussen meer dan zeshonderd afleveringen gemaakt en nog steeds blijven de reacties binnen stromen.
Ad Rooms was aanvankelijk geen deskundige op het gebied van het katholieke geloof uit die tijden van weleer, maar de afgelopen jaren is hij wel een kenner geworden van alles wat met het rijke roomse leven te maken heeft.
 
Ad Rooms